Stanislav Šálek 326 396 562 - info@chemicor.cz
Centrum pro zahradu, pole a les.

HRÁCH ZAHRADNÍ OSKAR 50g

  • Kategorie:Semo
  • Katalogový kód:1004
  • Dostupnost:skladem
  • bal: 10 ks
  • Hmotnost: 0,05 kg
Cena s DPH:17,00 
ks
 

Rozšířený popis

Hrách zahradní je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. - 3. tratě po okopaninách, zeleninách a obilovinách. Půdu přihnojujeme podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy. Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15 - 30 cm, po jednotlivých zrnech 4 -6 cm od sebe. Seje se 1.000.000 klíčivých semen na hektar. Spotřeba osiva je 200 - 250 gramů na 10 m2. Sejeme do hloubky 5 - 7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice - kyjatka hrachová, kterou při větším výskytu ničíme postřikem přípravku Pirimor. Sklizeň zeleného hrášku probíhá zhruba od poloviny června až do poloviny července podle ranosti vysetých odrůd. Abychom dosáhli prodloužení sklizně, je vhodné vysévat několik odrůd s odlišnou vegetační dobou. Zvlášť vhodné je využití velmi raných velkozrnných odrůd JUNOS, OSKAR v kombinaci s ranými odrůdami HAVEL, VLADAN a pozdní velkozrnnou odrůdou RADIM. Tím si prodloužíme sklizeň až na 4 týdny. Máme-li k dispozici pouze jednu odrůdu, můžeme použít postupného výsevu v termínech přibližně po 1- 2 týdnech. Velmi raná odrůda hrachu zahradního, vynikající pro samozásobení. Porost dosahuje výšky 60 - 80 cm, rostliny jsou silné, bohatě olistěné, se světle zelenými listy. Lusk je dlouhý asi 10 cm, ostře ukončený, prohnutý, s 10 - 12 zrny v lusku. Zrno je velké, tmavě zelené, HTS 220 g. Je vhodný pro zahrádkáře (má dlouhé lusky a velké zrno) i pro velkopěstitele (kvalitní surovina pro mrazírny i konzervárny). V sortimentu firmy SEMO je nahraditelný odrůdou JUNOS, s níž je srovnatelný v ranosti i kvalitě zrna, odlišuje se od ní barvou listu a habitem rostlin. Dosahuje nadprůměrné výnosy zeleného zrna.

Novinky na e-mail

Zadáním Vaší adresy se přihlásíte pro odběr novinek