Puchrovitost slivoně Popis: Po odkvětu dochází k nápadnému zvětšování a prodlužování napadených plo...
Ovocné dřeviny (jádroviny a peckoviny), Strana 2
Výpis článků
Pilatka švestková a žlutá Popis:Způsobuje červivost mladých plodů. Na mladých plodech těsně po odkv...
Obaleč švestkový Popis: Způsobuje červivost plodů. Postižené plody jsou měkčí, často se dříve zbarv...
Moniliová spála květů peckovin (úžeh) Popis: Květy hnědnou a zasychají. Napadené jsou také větévky,...
Moniliová hniloba plodů slivoně Popis: Napadány jsou především květy v průběhu kvetení a dozrávajíc...
Rakovinné odumírání peckovin Popis: Na větvích a kmenech nejčastěji v místech větvení nebo poranění...
Padlí broskvoňové Popis: Napadá listy, letorosty a hlavně plody. Na mladých listech bělavé nebo růž...
Kadeřavost broskvoně Popis: Na mladých listech zpočátku mírně vypouklé světle zelené nebo červené s...
Strupovitost hrušně Popis: Převážně na spodní, ale i na horní straně listů a na plodech vznikají sa...
Rez hrušně (rzivost hrušně) Popis: Na vrchní straně listů se objevují počátkem léta červené až oran...
